Trijntje Oosterhuis was niet onbekend met Nederlandstalige nummers. Sterker nog, ze zingt ze al decennialang.
Trijntje Oosterhuis was niet onbekend met Nederlandstalige nummers. Sterker nog, ze zingt ze al decennialang.

Trijntje gaat volledig Nederlandstalig in Tiel

Op donderdag 22 februari zingt Trijntje Oosterhuis voor het eerst een volledig Nederlandstalig programma in Tiel. Tijdens haar concert in de Agnietenhof klinken tijdloze nummers, maar ook haar eigen Nederlandstalige hits door de zaal.

Tiel - Trijntje Oosterhuis was niet onbekend met Nederlandstalige nummers. Sterker nog, ze zingt ze al decennialang. 'De Zee', 'Vlieg met me mee', 'Nu dat jij er bent' en 'Ken je mij' zijn een aantal van haar eigen hits. Ervaring genoeg dus. Het is er alleen nooit van gekomen om een Nederlandstalige theatertour te doen. Tot nu.

Nederlands songbook

Al jaren verzamelde Trijntje liedjes van eigen bodem die haar raakten, nummers waarvan ze dacht: die passen bij mij. "Afgelopen jaar deed ik een kersttour langs kerken. In de show deden we een Nederlandstalig blokje. Daarop kreeg ik zoveel positieve reacties, dat ik er niet meer omheen kon. De volgende tour moet in het Nederlands, besloot ik. Een soort Nederlands songbook met mijn eigen oudere hits, de verzameling van prachtige liedjes die er zijn en misschien zelfs wat nieuwe", aldus Trijntje. En zo geschiedde.


Kaarten bestellen

Kaarten voor het concert van Trijntje Oosterhuis op donderdag 22 februari zijn te bestellen via agnietenhof.nl, telefonisch via 0344-673500 of aan de kassa van de Agnietenhof.

Meer berichten