Sabine Versteeg kijkt toe hoe 'haar' praatpaal te water wordt gelaten. Foto: Marleen Baas (TOV Gagnan)
Sabine Versteeg kijkt toe hoe 'haar' praatpaal te water wordt gelaten. Foto: Marleen Baas (TOV Gagnan) (Foto: Marleen Baas (TOV Gagnan))

Duiken naar een gele praatpaal in de Beldert

Op de bodem van recreatieplas de Beldert ligt sinds zaterdag een gele praatpaal. Duikvereniging Gagnan hoopt op een boost voor het ledenaantal.

ZOELEN - Drie duikers liggen op deze zaterdagmiddag in het water, een ander lid zit op een vlot dat tegengewicht moet bieden. De gele praatpaal is in cement gestort en weegt zo'n 250 kilo. De duikvereniging heeft het gevaarte zo verzwaard, zodat het op de gewenste plek op de bodem blijft liggen. Na enige tijd staat de paal op de bodem naast een auto.

Project praatpaal

Sabine Versteeg van TOV Gagan is initiatiefnemer van 'project praatpaal'. Toen ze vorig jaar las dat de ANWB de bekende gele praatpalen in de ban deed en het Geldermalsense bedrijf Ecoleon ze te koop aanbood, kwam ze in actie. "Ik dacht: hoe leuk zou het zijn als wij zo'n paal zouden krijgen? Daar kreeg ik enthousiaste reacties op." Ecoleon stelde de palen alleen beschikbaar voor mensen die een origineel idee indienden. Veel origineler dan een praatpaal als duikobject kan niet, dus kreeg Gagnan groen licht. Aan de praatpaal hing alleen nog wel een flink prijskaartje: 400 euro. Versteeg startte daarom een crowdfunding op. Dat bleek een groot succes: binnen no-time hadden de leden het bedrag opgehaald. Ze hoopt dat de praatpaal voor een boost zorgt. "We hebben nu 65 leden en zouden er graag meer krijgen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden