Foto: Hans de Zwart

Repair Café met ICT

Vanaf nu kan men in het Repair Café Neder-Betuwe vanaf nu ook terecht voor eenvoudige ict zaken. Heb je problemen met je laptop of je IPad? Zijn er opstartproblemen? Ben je bang voor een virus? Hoe werkt die app? Waar zijn mijn bestanden? U krijgt kosteloos deskundig advies en kleine problemen proberen we direct op te lossen.

Opheusden - Vanaf de start in 2016 vinden steeds meer mensen de weg naar het Repair Café Neder-Betuwe, zowel op de locatie in Opheusden (eerste woensdag) als Ochten (derde woensdag). Mensen brengen kapotte huishoudelijke apparaten en kledingstukken mee en vrijwillige technici en naaldvaardige dames doen hun best om reparaties uit te voeren.

“Soms is er echt niets meer aan een apparaat te doen, maar dan leggen we de gebruiker ook uit waarom niet,” aldus Peter Kraayeveld, oud KPN technicus. “Vaak kunnen we met een beetje geluk de oorzaak wel vinden. Als het dan te repareren is maken we mensen blij en zijn we best een beetje trots natuurlijk”.

Een belangrijke drijfveer voor de medewerkers is dat reparaties milieuvriendelijk zijn. “Je kunt natuurlijk een kapot koffiezetapparaat gelijk weggooien, maar soms is het een kleinigheid en valt het nog prima te repareren!” Tijdens de reparatie blijft de bezoeker erbij. “Op die manier proberen we tegelijk wat kennis over te dragen”, zegt Peter.

De reparaties zijn gratis, maar als er vervangende onderdelen nodig zijn, moet men die zelf mee brengen.

Bezoekers worden ontvangen door een gastvrouw die zorgt dat de klacht bij de juiste vrijwilliger terecht komt. Er is een mogelijkheid voor een kopje koffie of thee en een praatje.

Het Repair Café in het Dorpshuis in Ochten aan het Dr. Van Drielplein (t.o. de Aldi) is open op woensdag 18 april van 14:00 uur tot 16:00 uur. Kijk op Facebook voor meer info op facebook.com/repaircafenebe.

Meer berichten