De Nautische Markt in 2017
De Nautische Markt in 2017 (Foto: Mike Bloem)

Nautische Markt belangrijk onderdeel van Tiel Maritiem

De Nautische Markt is een vast onderdeel van Tiel Maritiem. Dit evenement, dat traditiegetrouw op eerste en tweede Pinksterdag - dit jaar 20 en 21 mei - plaatsvindt aan en in de haven en op de Waal, is niet compleet zonder de gezellige marktkraampjes op de Waalkade.

Tiel - Ook dit lustrumjaar is er dus weer die Nautische Markt. Met ongeveer 50 marktkramen van zeer uiteenlopende aanbieders uit de nautische branche biedt de markt een uitgebreid aanbod van allerlei nautische producten en - diensten. Dit jaar zijn er onder andere veel aanbieders van kleine boten. Die boten zijn op trailer op de markt te bewonderen. Demonstraties van een aantal oude ambachten maken de markt compleet.


Hét watersportevenement

Tiel Maritiem - en dus ook de Nautische Markt - bereikt een gebied tussen Nijmegen en Gorinchem in het gebied tussen de Rijn/Lek, Waal en Maas. In dat gebied zijn meer dan 120 jachthavens gevestigd. Tijdens Tiel Maritiem zijn er, naast de drie speerpunten Bootjes varen, Bootjes kijken en Bootjes kopen, volop gratis activiteiten voor de jeugd. De Nautische Markt is voor ondernemers dus een unieke gelegenheid om hun bedrijf te presenteren.

Tiel Maritiem is de laatste jaren uitgegroeid tot hét nautische evenement van Midden Nederland. Verleden jaar kwamen er maar liefst 10.000 bezoekers op het gratis evenement af, een aantal dat naar verwachting van de organisatie dit jaar minimaal geëvenaard zal gaan worden.

De beleving van de Waal, de haven en de watersport. Daar gaat het om bij Tiel Maritiem.

Meer informatie op www.tielmaritiem.nl of info@tielmaritiem.nl

Meer berichten