Foto: Jasper Geelen

Vier bands tijdens finale Parel van de Betuwe in Zinder

Zinder Podium en Stichting Parel van de Betuwe presenteren op zaterdag 21 april aanstaande de jaarlijkse finale van de Parel van de Betuwe in Zinder, Rechtbankstraat 1, te Tiel. De zaal gaat open om 20:30 uur, de entree bedraagt tien euro.

Tiel - Op het podium staan vier bands: EgoTwister, Spark of Sanity, Scarlet Rose en Revolt7. In de voorrondes werd duidelijk dat de Betuwse muziekscene veel kwaliteit te bieden heeft. Het belooft dan ook een spannende strijd te gaan worden tijdens de finale op 21 april.

In 2008 werd Revolt7 opgericht door Leroy en Martijn. In 2016 kwam bassist Danny bij de band en was de groep compleet. De band zit in een goede flow en gaat laten zien dat die finaleplek meer dan verdiend is.

Alternatieve rockband Spark of Sanity uit Zaltbommel bestaat uit Nick, Laurens, Bjorn en Robin en heeft ondertussen een eigen geluid gevonden waar de jury, tijdens de voorronde, erg over te spreken was.

In januari 2013 begon de akoestische reis van Scarlet Rose. De optredens waren een succes, maar toch was er iets dat ontbrak. Niels, Luc, Twan en Gerjan zaten vol power, maar deze energie was nog niet zichtbaar voor het publiek. De elektrische gitaren werden uit de kast getrokken en bassist Joshua kwam bij de band.

In 2016 kwamen Wilco, Sjoerd, Sander, Sagai en Waylon Francis bij elkaar en in een “split-second” viel alles op zijn plaats en was EgoTwister geboren. Het repertoire van de band is vol van de vette grooves, stevige riffs, veel variatie en de inspiratie blijkt eindeloos.

Op zaterdag 21 april geeft elk van deze bands een optreden van 30 minuten. De speelvolgorde wordt voor aanvang via loting bepaald. Na afloop van de vier optredens wordt de winnaar bekend gemaakt door de jury, welke bestaat uit deskundigen uit verschillende hoeken van de muziekwereld.

De winnaar van de juryprijs krijgt, net als de winnaars van de tweede en derde prijs, een geldbedrag. Daarnaast mochten de winnaars van de voorgaande edities een optreden verzorgen op Appelpop, afgelopen editie goed voor zo’n 125.000 bezoekers.

Eén van de finalisten kan tevens een publieksprijs in de wacht slepen. Betalende bezoekers krijgen bij binnenkomst, voor de eerste band het podium op komt, (21:00 uur) een stembiljet, waarmee zij na de optredens hun favoriet kunnen bepalen. De band met de meeste publieksstemmen wint vervolgens ook een geldbedrag.

Meer informatie over de Parel van de Betuwe is te vinden op www.parelvandebetuwe.nl.

Meer berichten