Corsoclub Culemborg duikt met de wagen 'De Culemborgse vrouwenopstand in 1650' diep in de geschiedenis.  Afgaande  op de reacties van de bezoekers van de corsopresentatieavond gaat de wagen van ontwerpers Thea van Daalen en Pieter Meeuwissen hoge ogen gooien. (Foto: Jan Bouwhuis)
Corsoclub Culemborg duikt met de wagen 'De Culemborgse vrouwenopstand in 1650' diep in de geschiedenis. Afgaande op de reacties van de bezoekers van de corsopresentatieavond gaat de wagen van ontwerpers Thea van Daalen en Pieter Meeuwissen hoge ogen gooien. (Foto: Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Fruitcorso in geheel nieuwe jasje

Betalen voor het fruitcorso en de tentoonstelling, een tweede rondgang in de avond met sfeervol verlichte wagens, een arena op het parkeerterrein Het Taluud, waar de wagens tussen de tribunes doorrijden, een compacter parcours met minder wachttijden, een attractieve inrichting van de stoet en als kers op de taart een wielerronde op het corso parcours. Dat zijn de rigoureuze veranderingen om het corso attractief maar ook financieel in stand te houden.

Tiel - Het corsobestuur heeft een spannende tijd achter de rug. De financiële reserves waren op. Rigoureuze ingrepen waren nodig om het corso voort te laten bestaan. Voorzitter Rian Verwoert heeft er alle vertrouwen dat de nieuwe aanpak, waarbij weer toegang betaald moet worden en het parcours ingekort wordt, een succes wordt.

Fruitcorso By Night

Nieuw is dat het corso 's avonds een tweede rondgang langs het parcours maken. Ditmaal feeëriek verlicht. Enkele bloemencorso's hebben hier ervaring mee en daar blijkt zo'n verlichte corsostoet een schot in de roos.

Wielerronde

Wielerfanaten hebben eerder dit jaar een traantje moeten laten, toen het bericht kwam dat de profronde wegens gebrek aan vrijwilligers en de stijgende startgelden voor dames niet meer georganiseerd zou worden. Nu zorgen de Batauwers en het Tiels Metec Cyclingteam mede voor de organisatie van de 'Fruitcorso Wielerronde'. Voorzitter Rian Verwoert: "Tussen het middag en avondcorso in zullen we vermaakt worden met professionele wielrenners. Een unieke samenvoeging van een wielerevenement en het Fruitcorso."

Ook de actie van Burgemeester Hans Beenakker krijgt een vervolg. Vorig jaar kon je vriendjes van het corso worden voor twee tientjes. Dit jaar luidt de slogan: 'Wordt vriendje voor een tientje en krijg je daar onder meer een entreekaart voor het corso en de tentoonstelling plus nog een kleine verrassing voor terug.

Maar niet alles verandert. Het kindercorso, de mozaïeken, de jeugdwagens en grote wagens, het foodtruckfestival en natuurlijk de enorme betrokkenheid van alle meer dan 2000 vrijwilligers blijven. Die mozaïeken en wagens blijven de kern en de grote aantrekkingskracht van het jaarlijkse fruitfeest van de regio. Donderdag avond bleek dat we weer een prachtig gevarieerd corso tegemoet kunnen zien. Nostalgische en strakke moderne creaties zullen elkaar afwisselen. Naast de technische hoogstandjes zullen de ontwerpers en bouwers nu ook voor een aantrekkelijke verlichting moeten zorgen. "Geen punt hoor," stelt de secretaris van Corsoclub Geldermalsen, "Dat fiksen we".

Meer berichten