Marieke Donker (l) en Wilma Bronmans overhandigen de net ontvangen sleutel aan dir. Hans Van Zuijdam
Marieke Donker (l) en Wilma Bronmans overhandigen de net ontvangen sleutel aan dir. Hans Van Zuijdam (Foto: Cees Hoogteyling)

Rabobank West Betuwe heeft nieuwe uitstraling

De Rabobank aan de Laan ven Leeuwenstein in Geldermalsen heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. Vorige week werd het gebouw feestelijk heropend. In de nieuwe bankhal kunnen klanten persoonlijk in gesprek met hun adviseurs en kunnen medewerkers van de bank hen begeleiden bij het online bankieren.

Door Cees Hoogteyling

Geldermalsen - De heropeningsceremonie was net zo spectaculair als de nieuwe inrichting. Aan het bankgebouw is aan de buitenkant niets veranderd. Met de nieuwe uitstraling van een bank anno 2018, heeft de Rabo een forse stap vooruit gezet in de behoefte van de moderne mens. De trotse directeur Hans van Zuijdam bij de opening: "We zijn trots met deze verbouwing. De entree is een ontmoetingspunt geworden, met een aantal andere functies. Voor onze klanten hebben we het WerkCafé en verder is er voldoende ruimte om te werken en anderen te ontmoeten. Onze taak is bankieren voor de Betuwe. Voor mensen in deze tijd. We willen open, toegankelijk en transparant zijn." Verder vertelt hij dat het pand beter wordt benut. De bovenetage is verhuurd aan Rabo Centraal. Er zijn geen vaste werkplaatsen meer. Zelfs Van Zuijdam heeft geen vaste plaats meer in het gebouw. Alles is open en ruimtelijk geworden en er zijn warme materialen gebruikt.

Officiële heropening

Na de toespraak werd er een grote kist binnen geschoven. In de ballon die daaruit kwam, sprong een danseres die de symbolische nieuwe sleutel op een sierlijke manier kwam overhandigen. De vele bezoekers waren niet alleen onder de indruk van de entree, ook de werkruimte voor de medewerkers moet een feest zijn om er te werken. Floris van Veenendaal: "De oude Rabobank met het gesprek aan de keukentafel is verleden tijd. Als er hulp nodig is spring ik hier bij, dat doe ik ook op andere kantoren. Maar hier kom ik graag." Voor de bezoekers die hij een rondleiding gaf was dit wel te begrijpen. De Rabobank West Betuwe heeft naast Geldermalsen ook kantoren in Tiel, Opheusden en Culemborg. Maarten Tinga uit Buren, hij zat vroeger ruim twaalf jaar in de ledenraad. "Het is voor de streek erg belangrijk dat we over een dergelijk bankgebouw kunnen beschikken. De Rabobank is een coöperatie met een maatschappelijke betrokkenheid. Als ik zie wat de Rabobank doet, is dat voor de gemeenschap in het Rivierengebied geweldig. Het is een bank die met beide benen in de maatschappij staat." Daar zijn andere bezoekers die we spreken het wel over eens. "We komen tegenwoordig niet zo vaak meer op de bank, toch moet iedereen dit wel eens gaan zien. De sombere of stoffige uitstraling is echt verdwenen. Dit is echt van deze tijd," aldus Eric Murman.

Architect Arno Bon mocht naast de waarderende woorden van de directie veel felicitaties ontvangen voor wat hij heeft ontworpen.

Meer berichten