Tiel Maritiem in 2017. (Foto: Mike Blom)
Tiel Maritiem in 2017. (Foto: Mike Blom) (Foto: Mike Blom)

Tiel Maritiem komt eraan: Eerste en Tweede Pinksterdag

Nog een kleine week wachten en dan is het zover: op Eerste en Tweede Pinksterdag, 20 en 21 mei, is Tiel Maritiem weer te vinden aan de Waalkade en in de haven en de Waal.

Tiel - De laatste jaren is Tiel Maritiem uitgegroeid tot hét nautische evenement van Midden Nederland. Verleden jaar kwamen er maar liefst 10.000 bezoekers op het gratis evenement af, een aantal waar de organisatie dit jaar ook minimaal op rekent. De opzet van Tiel Maritiem is dezelfde als de voorgaande jaren: Bootjes varen, bootjes kijken en bootjes kopen. Het doen en laten van het leven op en om het water staan voorop. Ook deze keer zijn er de betaalde vaartochten over de Waal, met onder andere de Waalschokker Neeltje Jantje en de voetveer Hendrikus. In de sloep is het mogelijk om met minimaal zeven personen, bijvoorbeeld met het hele gezin, heerlijk uit varen te gaan. Voor het hele snelle werk is er de RIB-powerboot. Zo’n powerboot scheert met 90 kilometer per uur over het water.

Een hapje en een drankje op het zonneterras: Partyschip Columbus verzorgt ook dit jaar de catering. Daarbuiten worden er,  uiteraard, weer twee feestavonden aan boord van de Columbus georganiseerd. Op zaterdag 19 mei De Love Boat Party, en de Rock The Boat Party op 20 mei. Voor beide avonden en voor het Indisch buffet kunnen kaarten in de voorverkoop gekocht via www.tielmaritiem.nl

Meer berichten