grondboringen
grondboringen (Foto: Remco van der Meij)

Pantarijn Kesteren doet mee met de GeoWeek

In de week van 28 mei heeft weer de jaarlijkse GeoWeek plaatsgevonden. Dit jaar heeft een recordaantal van 7000 leerlingen verspreid over heel Nederland mee gedaan. Dat zijn er maar liefst 2300 meer dan vorig jaar.

Kesteren - De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Tijdens deze week gaan leerlingen tussen de 10 en 15 jaar op expeditie met aardrijkskunde. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken.

De leerlingen gaan onder andere aan de slag met het bouwen van dijken, waterberging in de stad, veldwerk langs de rivier, duurzaamheid, grondboringen of leren werken met geografische-informatiesystemen. Wellicht creëren deze expedities de geotechnici van de toekomst.

Ook het Pantarijn locatie Kesteren heeft mee gedaan aan de GeoWeek. De tweede klassen MAVO hebben een excursie in Beneden-Leeuwen gemaakt naar de uiterwaarden in Beneden-Leeuwen.

Hier kwam alles wat ze in de les hadden geleerd over uiterwaarden, oeverwallen, wielen, nevengeulen in de praktijk tevoorschijn. Leerlingen hebben zelf grondboringen gezet waarbij ze na vele lagen klei uitkwamen op zandlagen die aantoonden dat ze op een oeverwal stonden.

Meer berichten