Leerlingen van O.R.S. Lek en Linge, basisschool Blink én inwoners van Culemborg demonstreerden in groten getale tegen de uitzetting van familie Andropov, zaterdag naar de Oekraïne. (Foto: Joyce van den Berg)
Leerlingen van O.R.S. Lek en Linge, basisschool Blink én inwoners van Culemborg demonstreerden in groten getale tegen de uitzetting van familie Andropov, zaterdag naar de Oekraïne. (Foto: Joyce van den Berg) (Foto: )

Overweldigende opkomst lawaaidemonstratie

De Markt van Culemborg werd woensdag gevuld met het geluid van trommels, toeters, joelende leerlingen en de bemoedigende woorden van burgemeester Van Grootheest. Leerlingen van O.R.S. Lek en Linge, basisschool Blink én inwoners van Culemborg demonstreerden in groten getale tegen de uitzetting van familie Andropov, zaterdag naar de Oekraïne. De opkomst was overweldigend.

Culemborg - De Culemborgse scholen zette in korte tijd een lawaaidemonstratie op poten waar honderden mensen aan mee deden. Van Grootheest complimenteerde de leerlingen en medewerkers van basisschool Blink en Lek en Linge, de Culemborgse gemeenteraad en de inwoners van de stad voor de enorme betrokkenheid.

De burgemeester benadrukte dat in moeilijke tijden juist de samenhorigheid van de stad opvallend is. "De Culemborgse samenleving heeft afgelopen tijd flink wat voor z'n kiezen gehad. We hebben laten zien dat we één stad, één samenleving zijn. Wat je afkomst of geloof ook is, dat doet er in deze stad niet toe. Wij zijn allemaal Culemborger." De burgemeester beklemtoonde dat de vijf gezinsleden van familie Andropov net zo Culemborgs zijn als de rest van haar inwoners. "Zij horen bij ons."

Meer berichten