Er vertrok een record aantal deelnemers van de veerpont van Beusichem. (Foto: Theo van Dam)
Er vertrok een record aantal deelnemers van de veerpont van Beusichem. (Foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Marcel Schouten wint Beusichem-Culemborg

De familie Lemstra heeft drukke dagen achter de rug om de zwemtocht Beusichem - Culemborg te organiseren. Een record aantal van ruim 180 deelnemers hadden zich al vroeg ingeschreven, zodat het uiterste aantal was gehaald. Meer kon de Reddingsbrigades niet beveiligen. Favoriet Marcel Schouten zwom zijn medekandidaten op ruime afstand.

Culemborg - Mede door het rustige weer en het zonnetje dat op de Lek scheen was het genieten voor de deelnemers. Het water had een temperatuur van 20 graden en dat is eigenlijk voor de deelnemers iets aan de hoge kant.

Burgemeesters

De start van deze zwemtocht werd gegeven door burgemeester Gerdo van Grootheest en kinderburgemeester Ruben van Doorn, die het beiden voor de eerste keer deden.

De strijd bij de heren was niet spannend. Favoriet Marcel Schouten zwom zijn medekandidaten op ruime afstand. Hij finishte dit keer alleen, terwijl nummer twee ruim tweehonderd meter van hem verwijderd was.

Commentaar

De jury van de KNZB hield alles goed in de gaten en bij de finish verzorgde Robert van der Sanden voor het commentaar, zodat iedereen op de hoogte werd gehouden.

Meer berichten