Taart ooien was een van de hoogtepunten van de goede doelenmarkt van Lek en Linge. (Foto: Theo van Dam)
Taart ooien was een van de hoogtepunten van de goede doelenmarkt van Lek en Linge. (Foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Goede doelenmarkt bij Lek en Linge

CULEMBORG - Leerlingen uit alle jaarlagen en locaties van O.R.S. Lek en Linge Culemborg deden mee aan de tweejaarlijkse goede doelendag.

Deze dag stond in het teken van het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. Dit initiatief paste erg goed bij UNESCO-school Lek en Linge.

De goede doelen waarvoor de leerlingen zich dit jaar hadden ingezet waren Familias Especiales in Nicaragua, een gehandicaptenproject in Matagalpa en verschillende projecten in Zuid-Afrika, waar leerlingen deze zomer ook vrijwilligerswerk gaan doen.

Op de locaties stonden marktkramen opgesteld waar men b.v. suikerspin kon eten, pannenkoeken en er waren ook lekkere taarten gebakken. Voor degenen die wat anders met de taarten wilden doen, was er gelegenheid leerlingen of docenten met taarten te bekogelen, welke hilarisch werd beleefd.

Mede door het fraaie weer was het gezellig druk bij de locaties van Lek en Linge, zodat er veel geld kon worden binnengehaald voor de goede doelen. Er lopen nog enkele goede doelen door, zodat op het moment nog niet de balans kan worden opgemaakt, maar men rekent op een grote opbrengst.

Meer berichten