De wethouders Joost Reus en Collin Stolwijk bekijken een elektrische auto
De wethouders Joost Reus en Collin Stolwijk bekijken een elektrische auto (Foto: Theo van Dam)

Wethouder Joost Reus promoot elektrische auto

Zaterdagmorgen werd de eerste Belevingsdag Elektrisch Rijden gehouden. Het was een ideale manier om kennis te maken met elektrisch rijden.

Culemborg - De startlocatie was de parkeerplaats aan de Hendrik Marsmanweg in Culemborg.

Wethouder Joost Reus opende de Belevingsdag rond 11.00 uur. Hij prees het initiatief en ook de plannen dat op deze parkeerplaats een zonnehemel wordt gebouwd met zonnepanelen. Hiervan zullen dan velen gebruikt kunnen maken van ecologische energie. Hij vroeg de jarige om met hem de eerste rit te rijden in de elektrische. Daarna konden Culemborgers tot 15.00 uur een elektrische auto uitproberen, maar dan moesten ze wel hun rijbewijs tonen en kregen ze een bonnetje waarmee zij het bewijs hadden dat ze een elektrische auto uit mochten proberen.

Coöperatie Vrijstad Energie organiseerde de eerste Belevingsdag Elektrisch Rijden samen met Coöperatieauto. Het doel van de dag was om mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden en om elektrisch rijden een impuls te geven. De gemeente Culemborg heeft als doelstelling dat er in 2026 al 1500 elektrische auto’s zouden moeten rijden in Culemborg.

Meer berichten