De boomstam is losgezaagd
De boomstam is losgezaagd (Foto: Els Voorbij)

Bijzondere verhuizing van een bijenvolk

Ingen - Donderdagmorgen 2 augustus is in alle vroegte gewerkt aan een heel bijzondere verhuizing. Een bijenvolk dat al drie jaar in een boom aan de Luchtenburg in Ingen woonde, moest daar weg. De es waar het volk in woonde was dusdanig slecht dat er gevaar voor de omgeving ontstond.

Boom en groenverzorging van Voorthuizen, de gemeente Buren en imker Els Voorbij hebben gezamenlijk een plan opgesteld om het volk te behouden. In Zoelen is een imker gevonden die de boom met het volk wel in de tuin wilde hebben.

’s Woensdagavond is de uitvliegopening van de boom dichtgemaakt en donderdagmorgen om half 6 is begonnen met het verwijderen van de boomkruin. Vervolgens is de stam vlak boven en onder het bijennest afgezaagd, op een aanhanger geplaatst en naar Zoelen gebracht.

Met een kraan is de stam in de tuin aan de Hogestraat geplaatst. Daar is de vliegopening weer vrij gemaakt zodat de bijen hun nieuwe omgeving konden gaan verkennen. Zij leken zich van alle drukte niets te hebben aangetrokken.

Fijn dat zo veel mensen zich hebben ingespannen voor de bijen, we weten inmiddels hoe belangrijk ze voor ons zijn en ze kunnen alle hulp gebruiken.

Meer berichten