School Entrea in Tiel heet voortaan De Hertog


Teamleiders Laura en Jan presenteren op de eerste schooldag trots de nieuwe schoolnaam: De Hertog. (Foto: Entrea Lindenhout)
Teamleiders Laura en Jan presenteren op de eerste schooldag trots de nieuwe schoolnaam: De Hertog. (Foto: Entrea Lindenhout) (Foto: entrea lindenhout)

School Entrea in Tiel heet voortaan De Hertog

Leerlingen en ouders van de scholen van Entrea onderwijs wilden graag voor elke school een nieuwe, eigen naam. Zo ook voor de school aan de Hertog Reinaldlaan. Een prijsvraag leverde veel leuke ideeën op en met meeste stemmen gelden heeft het schoolteam een nieuwe naam gekozen: De Hertog. Samen met de leerlingen is op de eerste schooldag na de vakantie de naam op feestelijke wijze onthuld.

Tiel - De Hertog is een naam die goed past bij de plek waar de school te vinden is. En past in de buurt, waar veel straatnamen met Hertog beginnen en het gebouw De Vier Gravinnen verderop te vinden is. Regiodirecteur Idje Ernes: ''Met De Hertog hebben we ook een statige naam, waarin het belang van de school voor de ontwikkeling van de leerlingen doorklinkt. Een naam en een school waar we trots op zijn.'' De leerlingen zijn verrast met een gymtas waarop de nieuwe naam te lezen staat. Zij zijn met veel plezier aan het nieuwe schooljaar begonnen.

De scholen in Tiel en de regio Nijmegen maken deel uit van de organisatie entrea lindenhout, die ook specialistische jeugdhulp en opvoedondersteuning biedt. Entrea jeugdzorg en onderwijs is in 2017 een fusie aangegaan met de Gelderse jeugdzorgorganisatie Lindenhout.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden