De rector, Joke Hengefeld-van Koningsbruggen, voor een internationale wegwijzer als symbool van een kansrijk KWC.
De rector, Joke Hengefeld-van Koningsbruggen, voor een internationale wegwijzer als symbool van een kansrijk KWC. (Foto: Arno voor de Poorte)

Grote reünie bij het briljanten KWC

Op zaterdag 6 oktober houdt het Koningin Wilhelmina College een reünie. De aanleiding hiervoor is het 65-jarig bestaan van de scholengemeenschap. Deze reünie vindt vanaf 15.00 uur plaats in en rondom het schoolgebouw aan de Beethovenlaan in Culemborg. De rector van het KWC, Joke Hengefeld-van Koningsbruggen, voelt zich apetrots.

Door Arno voor de Poorte

Culemborg - In het kader van het 65-jarige jubileum houdt het Culemborgse KWC een groots opgezette reünie. De scholengemeenschap heeft in haar bestaan een aantal fusies beleefd. Vandaar dat alle (oud-) leerlingen en (oud-) leraren van de volgende scholen zijn uitgenodigd: Koningin Wilhelmina College, Praktijkonderwijs Koningin Julianaschool, De Brug, Thomas van Villanova (mavo) en het Anna Meerhout lhno. Joke is blij dat de school voor de reünie-opzet het organisatiebureau 123reünie in de arm heeft genomen. "Dit is echt een te grote klus voor ons. Ze ondersteunen ons bijvoorbeeld met de inschrijvingen en het samenstellen van het programma. Ze hebben een speciale reüniewebsite aangemaakt. Een toegangsbewijs bestel je via deze site." Naast diverse barpunten voor een lekker drankje is er een broodjesbar aanwezig waar de reünisten verschillende broodjes kunnen bestellen. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het buffet. "Er bestaat ook een kans op verrassende acts en optredens van leerlingen en oud-leerlingen. Wellicht dat een oude schoolband voor deze gelegenheid zijn comeback wil maken", spreekt Joke voorzichtig haar hoop uit.

Geworteld

Het KWC is diep in de Culemborgse samenleving geworteld. De betrokkenheid bij de Lekstad is groot. "Oud-leerlingen weten de school nog steeds te vinden voor maatschappelijke projecten", aldus Joke. "Die verbinding is heel sterk. We zijn een open christelijke school en hebben alle godsdiensten onder één dak. De waarden waar we ons onderwijs mee inrichten zijn gebaseerd op christelijke waarden." De pijlers van het huidige KWC zijn Aandacht en Kansrijk. "We bieden leerlingen een klimaat waarin ze zichzelf en de wereld leren kennen. Overal in de wereld hebben we samenwerkingsverbanden. We maken dat volledig waar." De school heeft zich in de afgelopen 65 jaar ontwikkeld naar een open instituut. Van controle naar samenwerking en verbinding. In de bijna acht jaar dat Joke de scepter zwaait in de gangen van het onderwijsbolwerk heeft de school echt werk gemaakt van de kansklassen, die een opstap naar een hoger niveau vereenvoudigen. "Kinderen krijgen zo het gevoel dat ze succeservaringen opdoen."

Toekomst

Joke ziet de komende 65 jaar voor het KWC een rol in het aanbieden van Agora-onderwijs. "Er breekt nu een fase aan waarin we staan voor de uitdaging om leerlingen voor te bereiden op een wereld die razendsnel verandert."

Meer info: www.reuniekwcculemborg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden