Lyda van Bruchem voelt zich helemaal op haar plaats in de mobile directiewagen, natuurlijk achter het fruit vertelt ze over het kindercorso.   (Foto: Cees Hoogteyling)
Lyda van Bruchem voelt zich helemaal op haar plaats in de mobile directiewagen, natuurlijk achter het fruit vertelt ze over het kindercorso. (Foto: Cees Hoogteyling)

Kindercorso is basis voor de toekomst

Op zaterdag 15 september zal het kindercorso voor de achttiende keer onderdeel uitmaken van het kleurrijke fruitcorso. De inschrijving daarvoor kan tot zaterdag 8 september. Voor het bestuur Vierstromenland is de jeugd belangrijk voor de toekomst van het evenement. Sinds twee jaar is er een kinderplakmiddag.

Door Cees Hoogteyling

Tiel - Het bestuur van Vierstromenland is blij met de diverse werkgroepen. Een daarvan is de werkgroep Kindercorso. Lyda van Bruchem maakt deel uit van diverse werkgroepen, het kindercorso is daarvan slechts één. Ze heeft thuis een hele doos met diverse petten. Lyda is een duizendpoot en speelt in tal van zaken haar eigen viool. Ze is een vrijwilliger waarvan je als organisatie alleen maar kunt dromen en waar je erg zuinig op moet zijn. In de mobiele directiewagen, nu op het terrein van de voormalige veiling, vertelt ze over het grote belang de jeugd zo vroeg mogelijk bij het corso te betrekken. Dat begint bij het kindercorso.

Kweekvijver

Lyda: "Het kindercorso moet de kweekvijver zijn van de toekomstige plakkers en ontwerpers. Een aantal van de huidige ontwerpers zijn bij het jeugdcorso begonnen en zijn nu de toonaangevende ontwerpers." Lyda, die zelf heeft meegebouwd aan de wagen van Echteld, want daar komt ze vandaan, zegt besmet te zijn met het corsovirus. Voor haar zijn kinderen erg dankbaar en open. De vriendelijkheid en blijdschap die kinderen uitstralen tijdens het corso is voor Lyda hartverwarmend. Dat maakt het kindercorso voor haar zo prettig te organiseren. Sinds twee jaar is er in mei voor de kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar een kinderplakmiddag geweest. Zij vraagt zich wel af of mei wel de juiste maand daarvoor is. Toch zegt Lyda: "Er zouden nog veel meer kinderen moeten komen. Ouders zouden kinderen moeten motiveren en zelf kunnen ze meedoen als vrijwilliger. Ik geef de garantie dat ouders volop genieten." De kinderen die meedoen krijgen allemaal een medaille, T-shirt en wat lekkers. Alle kinderen die meedoen zijn winnaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden