Parelwinnaar Spark of Sanity speelt zaterdag 8 september 13.05 uur op de RABO Stage.
Parelwinnaar Spark of Sanity speelt zaterdag 8 september 13.05 uur op de RABO Stage. (Foto: )

Spark of Sanity wil Appelpop verrassen

Appelpop heeft een speciale link met de Parel van de Betuwe. Veel van de vrijwilligers hebben ooit als bandlid mee gedaan aan de Parel. Appelpop voorzitter Kees van Keulen stond met zijn symphorock band Bagheera tijdens de tweede Parel op het podium van de jeugdsoos in Buren. Mooi dat de mannen van Appelpop hun roots niet vergeten zijn en dat de Parelwinnaar Spark of Sanity zaterdag 8 september 13.05 uur op het grote podium staat.

Door Jan Woldberg

Tiel - Op het zonovergoten terras van Olijf in Tiel spreken de mannen over hun ervaringen en verwachtingen naar de toekomst. Drummer Nick neemt al snel het woord en laat weten dat de deelname aan de Parel het beste was dat hun had kunnen overkomen. "Voor de Parel waren wij een zoekend coverbandje, maar bij de Parel moet je eigen liedjes spelen. Wij wilden kost wat kost mee doen en in no time hebben wij een aantal eigen nummers geschreven." De overwinning in de Parel heeft Spark of Sanity een enorme boost gegeven.

Trompet

Jorn, bas: "Ik heb de nummers al helemaal in mijn hoofd, soms inclusief een trompet die we niet hebben. Ik schrijf frustraties van mij af in onze muziek, terwijl de anderen weer hele andere invalshoeken hebben waarbij nieuwe nummers spontaan in een jam ontstaan." De band is geïnspireerd door de Brit Pop met als grote voorbeelden de Artic Monkeys en de het meer heavy Royal Blood.

Laurens, zang en gitaar "De Parel was voor ons een nieuwe start, en de workshops waren eyeopeners. Onze oorspronkelijke naam Indecision was op internet nergens te vinden. Wij hebben onze naam veranderd en met onze nieuwe naam zijn wij meteen te vinden. Ook aan de tips om aan optredens te komen hebben wij veel gehad."

Cd

De band heeft met haar Parel overwinning een dag studiotijd in een professionele studio gewonnen. Ze hebben een dag bijgeboekt om het resultaat goed te kunnen afmixen. De opnamen worden op cd geperst en de band denkt na over een gimmick die het nog extra speciaal maakt. Nick: "Onze band heeft twee digitale specialisten in huis en mijn vader is professioneel fotograaf, mogelijk gaan wij samen een mooie clip maken."

Vrienden

De Parel heeft de winnaar geen windeieren gelegd, de band heeft heel veel gespeeld in muziekcafés en op festivals als Woodstock aan de Waal en Rockstag in Zaltbommel. Björn: "Door de Parel hebben we ook veel muzikale vrienden gemaakt. Met onze medefinalisten Ego Twister en Scarlet Rose doen wij veel dingen samen. Nick: "Wij zetten nu alles opzij om door te breken. Hopelijk komen wij op Appelpop mensen uit de muziekindustrie tegen die ons het volgende duwtje kunnen geven."

Spark of Sanity speelt zaterdag 8 september 13.05 uur op de RABO Stage.

sparkofsanity.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden