Mark Haanstra en Oene van Geel delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar.  Met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast.
Mark Haanstra en Oene van Geel delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar. Met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast. (Foto: René Dissel)

Muziek én beeld bij kick-off Jam Jazz & Pizza

De Gelderlandfabriek maakt zich gereed voor een nieuw seizoen Jam Jazz & Pizza. Deze maandelijkse serie zondagmiddagconcerten start 16 september met een optreden van altviolist Oene van Geel, bassist Mark Haanstra en gitarist Raphael Vanoli, ondersteund door beelden van Udo Prinsen.

Culemborg - Oene van Geel en Mark Haanstra delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar. Met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast in de kleinst mogelijke band. Hun samenwerking in de meest uiteenlopende genres, heeft geleid tot een verrassend eigen idioom. Afgelopen maart verscheen hun lovend ontvangen album Shapes of Time, een bijzondere uitgave in samenwerking met beeldmaker Udo Prinsen en gitarist Raphael Vanoli. Dit kwartet komt straks ook naar de Gelderlandfabriek en dat maakt deze Jam Jazz & Pizza extra bijzonder. Naast muziek vragen ook visuals de nadrukkelijke aandacht.

Programmeur Trudi Bartel heeft voor dit derde volledige seizoen Jam Jazz & Pizza een mix samengesteld, waarin in de meeste gevallen een 'oude rot' en jong talent het podium delen. Er komen zowel 'bekenden', artiesten die eerder optraden, als nieuwe gezichten.

Jam Jazz & Pizza op 16 september begint om 14.30 uur. Kaarten à 15 euro (incl. 1 stuk pizza) zijn te koop via www.degelderlandfabriek.nl

Meer berichten