Mooie expositie van de Vier Heemskinderen


In De Vier Heemskinderen, Herenstraat 32, is door Alies Derwig een tentoonstelling neergezet met als titel De Vier Heemskinderen in Europa. (Foto: Theo van Dam)
In De Vier Heemskinderen, Herenstraat 32, is door Alies Derwig een tentoonstelling neergezet met als titel De Vier Heemskinderen in Europa. (Foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Mooie expositie van de Vier Heemskinderen

In De Vier Heemskinderen, Herenstraat 32, is door Alies Derwig een tentoonstelling neergezet met als titel De Vier Heemskinderen in Europa.

Culemborg - Het Middeleeuwse verhaal over de Vier Heemskinderen handelt over vier ridders, vier broers, en hun paard Ros Beiaard. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, België, Duitsland, maar werd ook in Italië, Spanje en Nederland vanaf de middeleeuwen tot de dag van vandaag op alle manieren (verzen, proza, poppenspel, als lied, als beeldhouwwerken, gevelstenen, enz. enz.) doorverteld. Dit jaar is het thema van Open Monumentendag “In Europa” en heeft deze expositie ook duidelijk een Europees tintje!

Vier ridders op één paard! Hoe is ’t mogelijk? Wie die ridders waren en wat ze deden en meemaakten is te vernemen op deze tentoonstelling. Na de spannende verhalen en de mooie beelden die getoond worden zou je niets liever willen dan zelf op Ros Beiaard Europa in te gaan. En voor de nieuwsgierigen: je kunt ook veel meer te weten komen over het Vierheemskinderstraatje, één van de oudste straten van Culemborg, en over haar bewoners in het verleden.

Je bent welkom in De Vier Heemskinderen, Herenstraat 32. Open vanaf 8 september tot en met 28 oktober wekelijks vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden