Jos van Zutphen van Stichting Samen Verder verraste de directie van het Elisabeth-hof. (Foto: Theo van Dam)
Jos van Zutphen van Stichting Samen Verder verraste de directie van het Elisabeth-hof. (Foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Elisabeth-hof verrast met mooi cadeau: een CRDL

Woensdag 12 september is de officiële overhandiging geweest van de CRDL, spreek uit kreddel, aan de bewoners van de kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie in het Elisabeth-Hof.

Culemborg - Twee mensen maken een verbinding door met de ene hand de CRDL vast te houden en met de andere hand elkaar aan te raken; strelen of tikken met de vingertoppen op de huid, enz. Deze aanrakingen kunnen meer dan vijfentwintig verschillende geluiden geven, zoals diverse stadsgeluiden, muziekinstrumenten, huisdieren, zen klanken, zeegeluiden en vogels.

Prikkelen

De CRDL biedt personeel en familie extra mogelijkheden met de dementerende bewoner c.q. familielid contact te leggen. De geluiden en de aanraking prikkelen de hersenen, leiden tot een gesprek en een fijn contact.

Schenking

De aanschaf is mogelijk gemaakt door een schenking van familie en vrienden van een bewoner van het Elisabeth-Hof en de Stichting Samen Verder uit Culemborg. Familie en personeel van Elisabeth-Hof is enorm dankbaar voor deze schenking.

Meer berichten