Barbara en stadsdichter Harmen Holwerda opende het Barbarafestival.
Barbara en stadsdichter Harmen Holwerda opende het Barbarafestival. (Foto: Theo van Dam)

Barbara zelf opent haar Barbarafestival

Niemand minder dan de H. Barbara zelf opende haar eigen Barbarafestival die drie dagen duurde. De bijeenkomst begon met het optreden van het Betuws Symfonie Orkest o.l.v. Nicholas Devons, waarna de intocht en intronisatie van de vrouwe Barbara van Nicomedië met begeleiding van stadsdichter Harmen Holwerda plaats vond op het nummer van Ouverture Prometheus, Ludwig van Beethoven.

Culemborg - Hierna volgde de opening door wethouder Monica Wigchers, waarna het symfonie orkest weer enkele nummers speelde.

Hierna klonk het gedicht van stadsdichter Harmen Holwerda, gevolgd door de Petite Symphonie, Charles Gounod.

Het tweede hoogtepunt van deze avond was de opening tentoonstelling ‘De Neus van de Zalm’.

Mooi was het toen Harmen Holwerda zijn gedicht liet horen tussen de tonen van twee klarinetten die bespeelt werden door Marnix van

den Berg en Pepijn Hulsbergen. Samen met het orkest zorgde ze daarna voor de afsluiting van het eerste gedeelte met Roemeense dansen.

Na de pauze verzorgde Jeroen van Veen met zijn piano met een overvol programma dat hij uitvoerde tot in de kleine uurtjes van 3 uur ’s nachts. En wie het concert tot die tijd wilde volgen kon op haar eigen matras liggend het concert volgen.

Meer berichten