Gewoon Taal en Toneelgroep T-jater vierden samen de zomer
Gewoon Taal en Toneelgroep T-jater vierden samen de zomer (Foto: Jan Wasmus)

Een zomerse avond in het theater

Niets anders dan lovende woorden kwamen er uit het publiek na afloop van de Avond vol Zomerverhalen op 6 september in de Pluk in Geldermalsen. De ruim 70 toeschouwers hadden genoten, gespeeld en vooral ook veel gelachen. Tien jaar taalles en tekstwerk bij Gewoon Taal in Geldermalsen werd gevierd met een literaire avond boordevol verhalen en gedichten, theater, video, muziek en dans en heel veel plezier in taal.

Geldermalsen - Na een kort openingswoord door Dinie van Oort van Gewoon Taal volgde een verrassende, cabareske toespraak over taal door wethouder van de gemeente Geldermalsen Niko Wiendels. Daarna was het tijd voor alle verhalen en gedichten die waren ingestuurd naar aanleiding van de oproep tot het insturen van Zomerschrijfsels. Ze werden voorgelezen in hun originele vorm en omlijst door sketches, video’s en dansjes die Dinie van Oort erbij had bedacht.

Toneelgroep T-jater speelde vol overgave de korte theaterstukjes over onder andere een indrukwekkende plataan, over wat een mens allemaal nodig heeft als het heet is en over zweet. De dansjes waren eenvoudig maar krachtig en zaten vol symboliek. De video’s werkten als een zonovergoten decorstuk, waarbij het publiek op een bepaald moment zelfs werd uitgenodigd tot het meeschrijven van een zomergedicht. Een jam-sessie met verschillende huis-tuin-en-keukenspullen als instrumenten zorgde voor een spetterend einde van deze literaire avond vol verhalen en theater die in 2019 zeker een vervolg gaat krijgen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden