De samenwerking is ontstaan nadat Elfi van der Valk, bestuurder van Van der Valk Vitaal, in gesprek raakte met de directeur van Vermoeidheidkliniek, Pierre de Roy.
De samenwerking is ontstaan nadat Elfi van der Valk, bestuurder van Van der Valk Vitaal, in gesprek raakte met de directeur van Vermoeidheidkliniek, Pierre de Roy. (Foto: )

Vermoeidheidkliniek in Van der Valk Vitaal

Mensen met ernstige aanhoudende vermoeidheidsklachten, fibromyalgie en ME/cvs kunnen binnenkort terecht in Tiel. De gespecialiseerde Vermoeidheidkliniek opent een nieuwe vestiging binnen Van der Valk Vitaal. Het streven is daarnaast om als eerste kliniek in Nederland ook ernstig zieke, bedlegerige ME/cvs patiënten op te nemen.

Tiel - De samenwerking is ontstaan nadat Elfi van der Valk, bestuurder van Van der Valk Vitaal, in gesprek raakte met de directeur van Vermoeidheidkliniek, Pierre de Roy. Hij vertelt: "De klachten van onze patiënten worden vaak niet (h)erkend. Patiënten voelen zich voortdurend uitgeput, hebben vaak ook pijn en een breed scala aan andere klachten", aldus Pierre de Roy.

Elfi van der Valk was onder de indruk van de situatie van deze patiëntengroep, raakte betrokken door dit verhaal en besprak met Vermoeidheidkliniek de mogelijkheden om samen te werken binnen Van der Valk Vitaal. Door er zowel een poli als een behandelcentrum te vestigen. Op de polikliniek doet de internist onderzoek, stelt een diagnose en behandelt met medicatie.

De Vermoeidheidkliniek opent in oktober 2018 in Van der Valk Vitaal te Tiel. Op 18 oktober volgt een symposium over chronische vermoeidheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden