Kees en Nel Hoogteyling, hier elders in het land op een kerstmarkt, op zondag 7 oktober a.s. uniek in Tiel tijdens Tiel-Pakt-Uit
Kees en Nel Hoogteyling, hier elders in het land op een kerstmarkt, op zondag 7 oktober a.s. uniek in Tiel tijdens Tiel-Pakt-Uit (Foto: )

Tiel Pakt Uit met draaiorgel van onze Cees Hoogteyling

Een veelzijdig man, Cees Hoogteyling uit Buren, hij is organisator, fotograaf en uitgever. Hij schrijft al 60 jaar onder andere als verslaggever voor de Persgroep. En nu is 'onze Cees' zelf nieuws vanwege zijn muzikale kwaliteiten.

TIEL - Op zaterdag 6 en 7 oktober aanstaande is het weer Tiel Pakt Uit. Een ontzettend leuke winkeliersactie in de Tielse binnenstad.
De winkelstraten kleuren weer geel en zwart. Eigenlijk net zoals het wapen van Tiel, maar voor het winkelend publiek vooral hét symbool voor twee dagen vol acties en korting. Maar natuurlijk ook voor gezelligheid in de stad.

Cees Hoogteyling zal samen met zijn lieve vrouw Nel de winkelpromenade muzikaal opluisteren, wandelend door de straten met een klein en bijzonder draaiorgeltje, een concertorgeltje met 120 pijpjes, met de hand vervaardigd aan de Bodensee in Duitsland. Cees en Nel treden wel vaker samen op met hun nostalgische muziek, gekleed in passende kledij. Het orgeltje heeft zes registers, de muziek is gemaakt op speciale papierrollen. Het draaiorgeltje wordt volledig met de hand bediend, er komt geen elektronica aan te pas. Dat is best zwaar. Vandaar dat Cees slechts een beperkt aantal optredens per jaar doet, meestal op kerstmarkten. Voor Tiel Pakt Uit maakt hij een gelukkig een uitzondering, uniek en een primeur voor dit evenement. Cees en Nel zijn er alleen op zondag.
Het hele Tiel Pakt Uit weekend is het parkeren gratis, ook in de nieuwe parkeergarage.

Meer berichten