Een zwerm Goudplevieren
Een zwerm Goudplevieren (Foto: Jouke Altenburg)

Beleef de Vogeltrek in Heesselt met de Euro Birdwatch Day

Op zaterdag 6 oktober aanstaande neemt Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch.

HEESSELT - In meer dan 35 landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe staat vanaf 7:00 uur bij de telpost Heesselt Steenfabriek in Heesselt. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend.

Het najaar is dé tijd van het jaar om recordaantallen vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Bij helder weer zie je ze letterlijk vliegen, vaak in grote groepen.

Voor vogelaars is dit hét moment van het jaar om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kunt u ze op 6 oktober vanaf zonsopgang tegenkomen. Ook bij telpost Heesselt Steenfabriek, Steenfabriek 3 in Heesselt wordt druk geteld. Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe is hier vanaf 7.00 uur paraat om de overvliegende vogels te turven. Er wordt geteld tot omstreeks 13.00 uur. Vorig jaar werden in Nederland tijdens de BirdWatch 246.189 vogels geteld, 199 soorten in totaal. Spreeuw, vink en graspieper vormden de top 3.

Meer berichten