Het vignet is onthuld!
Het vignet is onthuld! (Foto: Kristel Klokke)

Prins Mauritsschool Tiel west is Gezond!

TIEL - Op maandag 8 oktober overhandigde wethouder Kreuk officieel het vignet Gezonde School aan locatieleider Kristel Klokke van de Prins Mauritschool Tiel West. Na de vignetuitreiking kregen de kinderen samen met hun ouders een traktatieworkshop.

Het vignet is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. De Prins Mauritsschool Tiel West heeft speciale aandacht voor het thema voeding.

Het belang van een Gezonde School

Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

Thema voeding

De Prins Mauritsschool Tiel West heeft speciale aandacht voor het thema ‘voeding’.

De kinderen eten 5 dagen per week tijdens het 10-uurtje alleen fruit en/of groente. Aan ouders wordt gevraagd om gezonde traktaties en gezonde lunches mee te geven. Door middel van smaaklessen leren de kinderen nieuwe producten proeven, weten ze waar hun eten vandaan komt en wat gezonde voeding is.

Thema bewegen

In het huidige schooljaar is er ook speciale aandacht voor het thema ‘bewegen’. Met onder andere de ‘daily mile’, waarbij de leerlingen 3 keer per week een ‘mile’ (anderhalve kilometer) lopen.

Meer berichten