Er was van alles te doen op de kinderboerderij in de eek van de duurzaamheid
Er was van alles te doen op de kinderboerderij in de eek van de duurzaamheid (Foto: Theo van Dam)

“Zorgen voor morgen” op kinderboerderij

CULEMBORG - Het NME Culemborg organiseerde zondag de activiteit “Zorgen voor Morgen” rondom kinderboerderij De Heuvel. Deze activiteit was de start van de “Week van de Duurzaamheid”.

Op een speelse manier leerden kinderen (en hun begeleiders) veel over duurzame keuzes, zoals dat het klimaat verandert getuige de weersveranderingen waarin duidelijk wordt dat de zeespiegel stijgt.

Op deze middag wordt gezocht naar andere vormen van energie om de aarde niet helemaal uit te putten.

Tijdens deze activiteit viel er veel te leren voor jong en oud. Vrijstad Energie was aanwezig en liet zien welke oplossingen er zijn voor een aardgasvrij Culemborg. Men kon vragen stellen aan de experts.
Bij de informatiestand vond een kinderkledingruil plaats. De kinderen kounden bovendien veel leren van de vragen op de kabouters, bijvoorbeeld hoeveel liter water er nodig is om een spijkerbroek te maken. Ze konden een robot knutselen van gerecycled materiaal. Met het afvalwijzerspel leerden de kinderen welke afval in welke container thuis hoort en op een speelse manier erachter komen wat je met windenergie kunt doen door het maken van een ballonautootje.
En als dit niet genoeg was kon men in de natuurtuin groente oogsten en winterrogge zaaien. Daarnaast waren er plantaardige hapjes om te proeven. Deze hapjes worden gesponsord door Albert Heijn.

Meer berichten