Culemborgse stoelverhalen gezocht

CULEMBORG - De stad heeft een roemrijk meubelverleden. Tientallen meubelfabrieken en aanverwante bedrijven telde de stad. Daarmee kwamen de ontwerpers, de bekleders en de expediteurs. Stoelen maakten daar een belangrijk deel vanuit.

Wie ziet wat alleen al Gispen in de loop van de jaren aan stoelen ontworpen en gefabriceerd heeft komt onder de indruk. Ieder huis, ieder kantoor, elke school heeft stoelen nodig. Ze gaan soms een leven mee. De Roos van Culemborg is op zoek naar mensen met een eigen ‘stoelverhaal’. Een exemplaar uit eigen huis b.v. Het kan van alles zijn: kinderstoel, rookfauteuil, kruk, keukenstoel, designmeubel, afgetrapt geval.

Maar elke stoel heeft een verhaal. Ergens gemaakt, ergens gekocht, jaren meegegaan met sporen van gebruik voor wie goed kijkt, herinneringen, lachwekkende of treurige gebeurtenis. Als stoelen konden vertellen. Dat vragen we nu van de bezitters. Zaterdag 20 oktober 20.00 uur in de synagoge het Grand Gala van de (Culemborgse) Stoel. Neem die bijzondere stoel of kruk mee, zet die in het midden van een belangstellend publiek en vertel wat je hebt meegemaakt met je ‘zitmeubel’. 5 à 7 minuten krijgt iedereen voor zijn verhaal. Tandartsstoelen, kappersstoelen enz. (wellicht in miniatuur) ook hartelijk welkom. Evenals gasten van buiten Culemborg. Aanmelden bij Rieks Hoogenkamp: hoogenkamp@ziggo.nl

                                        

Meer berichten