Niek van Wiggen en Peter Elbertse
Niek van Wiggen en Peter Elbertse (Foto: L. van Merwijk)

Hangavond in Theater aan de Slag

Hangavond in Theater aan de Slag

De Hangavond is een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; bij deze sessies genoemd naar de Hang waarop Peter Elbertse speelt, gaat het om improvisatie in een loungeomgeving. Hiervoor wordt de zaal gebruikt met een afwijkende inrichting; geen stoelen maar loungebanken, krukjes, kleden en kussens. De klanken duren maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig voortkabbelend, waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee.

CULEMBORG - De Hang of HandPan drum is voor sommigen nog een onbekend instrument, voor vele anderen het instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De klanken doen zowel Mediterraan als Oosters aan en matchen vloeiend met de unieke trillingen van gong en klankschalen. Het plaatje wordt gecomplementeerd met extra percussie-instrumenten gespeeld door gastmusicus Niek van Wiggen. Zowel melodisch als ritmisch slagwerk uit diverse windstreken, zoals conga, sansula, oceandrum en cajon.

Niek van Wiggen begon op 6-jarige leeftijd met trommelen door zelfgemaakte drumstokken. Hij volgde vanaf zijn 16de lessen bij Peter en deed later eindexamen slagwerk op het Sweelinck Concervatorium Amsterdam. Niek heeft gewerkt met: Toots Thielemans, Bart van Lier, Toon Roos, Rachel Gould, en vele anderen. Ook als bigbanddrummer heeft Niek ruime ervaring bij o.a. Glenn Miller Orchestra en The Millennium Jazz Orchestra. Hij geeft les op de Muziekschool Amsterdam en Hoofddorp.

Op vrijdag 19 oktober is de zaal is om 20.30 uur geopend. De muziek start om 21.00 uur. Sluit je drukke werkweek af op vrijdagavond en begin relaxed aan je weekend.

Reserveren vooraf is sterk aan te raden, aangezien er slechts beperkt plaats is. Entree € 12,00. Bezoek de website www.theateraandeslag.nl en reserveer tijdig via mail (theateraandeslag@hotmail.com) of telefonisch (0345-515309).

-------------------------------

Jongeren in de spotlights tijdens Zinder Open Podium

Na een succesvolle eerste editie organiseert Zinder Podium op vrijdag 16 november 2018 opnieuw een Open Podium in Zinder Tiel. Tot donderdag 1 november mogen jongeren van 12 t/m 23 jaar zich aanmelden met hun talent en maken zij kans op een plek op het podium in de Zinder Zaal.

Dansen, zingen, toneelspelen, een muziekinstrument bespelen: allerlei disciplines zijn welkom tijdens deze avond. Of je nu erg goed bent met een voetbal of heel mooi gedichten kunt voordragen. De talenten die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.zinder.nl/podium. Aan de hand van de ingezonden video's wordt een selectie gemaakt van de optredens.

Kaarten bestellen

Voor wie liever niet op het podium staat, heeft het cultuurgebouw plaats op de tribune. Kaarten à € 3,50 zijn te bestellen via www.zinder.nl/podium, aan de Zinder Balie, Rechtbankstraat 1 (alleen PIN) en aan de kassa van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, St. Agnietenstraat 2 in Tiel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden