Installatie kinderraad (Foto: Jan Bouwhuis)
Installatie kinderraad (Foto: Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Ranja in de raadzaal: Nieuwe Kinderraad geïnstalleerd

Maandag vond de installatie van de kersverse kinderraad plaats. 28 kinderen werden door Burgemeester Beenhakker samen met kinderraad-griffier Hubertien Stultiens welkom geheten in de raadzaal.

Tiel - De kinderraad is in 2010 ontstaan op initiatief van scholen, scholieren en enkele Tielse raadsleden. Deze raad is in het leven geroepen om kinderen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met democratie, politiek en de werking van de gemeente. Tielse basisscholen ontvangen ieder jaar een brief om hen erop te attenderen dat er weer een nieuwe kinderraad gekozen kan worden. De kinderen moeten zelf een heuse verkiezingscampagne voeren op hun school.
Kinderen vertelden dat zij daarvoor posters en power points maakten, maar ook briefjes uitdeelden. De burgemeester installeerde de raad door een verklaring voor te lezen en alle kinderen daarna één voor één op te laten staan en "dat verklaar ik en beloof ik" te laten zeggen. Zij gaan zich het komende jaar maandelijks bezighouden met onderwerpen die zij met hun klas kiezen en sluiten het jaar af met een project dat ze samen bepalen.
Vorig jaar was dat bijvoorbeeld kleding inzamelen voor KLESTEO, de kleding- en speelgoedbank van Tiel.

Meer berichten