Oud en jong komt in beweging. De oefening op de stoeptegel met Sibke (gele tegel) laat opstaan en zitten zien. Wat volgt is een stoeldans rond de zandbak. (Foto Michel Plass)
Oud en jong komt in beweging. De oefening op de stoeptegel met Sibke (gele tegel) laat opstaan en zitten zien. Wat volgt is een stoeldans rond de zandbak. (Foto Michel Plass) (Foto: Michel Plass)

Oud en jong samen in beweging met Sibke

Jong en oud samen in beweging. Dat beogen de stoeptegels van Sibke die deze week in gebruik zijn genomen.

Door Michel Plass

CULEMBORG - Ien van Laanen uit Geldermalsen ontwierp de stoeptegels. Initiatiefnemers zijn Wilbert Janssen en Katja Dupont van het Geldermalsense bedrijf IJzervreter. De stoeptegels met Sibke, het sportieve poppetje, liggen op het plein van basisschool Koningin Beatrix. De opening stond vooral in het teken van zelf bewegen. Zo'n tien kinderen legden samen met evenveel ouderen een sportief parcours af onder bezielende leiding van Wilbert Janssen. Het beweegprogramma is gesubsidieerd door de gemeente. Doel is jonge schoolkinderen met kwetsbare ouderen die in een fysiek of psychisch isolement dreigen te raken, samen in beweging te zetten. Het ontspannen programma is gezellig en motiverend. De route met oefeningen, wordt voortaan wekelijks (donderdag van 15 tot 16 uur) onder begeleiding van een instructeur van IJzervreter uitgevoerd. Janssen legt uit: ''Bewegen is goed voor iedereen. De bewegingen sluiten aan bij alledaagse activiteiten, als opstaan, afwassen, boodschappen doen. We verleiden oud en jong om bij elkaar te komen. De combinatie motiveert.''

Meer berichten