Onder toeziend oog van zijn grote zus (Guusje van 3) en haar knuffelkonijn krijgt Jens Daniel Boer de geboortekoffer samen met een historisch stripboek gesigneerd door de Burgemeester
Onder toeziend oog van zijn grote zus (Guusje van 3) en haar knuffelkonijn krijgt Jens Daniel Boer de geboortekoffer samen met een historisch stripboek gesigneerd door de Burgemeester (Foto: )

Brand: Maak van je roze wolk geen rookwolk

Burgemeester Jan de Boer van de Gemeente Buren reikte donderdag de geboortekoffer uit aan de ouders van Jens Daniël Boer uit Kerk-Avezaath, geboren op 15 oktober 2018. Oktober is de maand van de brandpreventie, dit jaar is er speciale aandacht voor jonge gezinnen.

Kerk-Avezaath - 1 november was Burgemeester De Boer op kraamvisite bij Jens Daniel Boer en reikte een geboortekoffertje uit met daarin een rookmelder, rompertje en voorlichtingsmaterialen. Een bijzonder bezoek, in het gezelschap van Jochem Sanders van Brandweer Gelderland-Zuid die voorlichting over brandveiligheid gaf. "Brandpreventie is bij jonge ouders van groot belang, veiligheid is namelijk nóg belangrijker als je verantwoordelijk bent voor een pasgeboren baby", aldus de burgemeester. De prille ouders van Jens bleken zich wel al bewust van het onderwerp: "Het is een goed idee", vindt moeder Annemarie, "je wordt gewezen op de gevaren en denkt er over na." De ouders kregen tips over het plaatsen van rookmelders, schoorsteenvegen en het nadenken over een vluchtplan. "Vorig jaar was de eerste campagne", vertelde burgemeester De Boer, "dat was nog kleinschalig. Dit jaar is het landelijk opgepakt, er wordt veel aandacht aan besteed."

Meer berichten