Strijdende Caleb en Just
Strijdende Caleb en Just (Foto: Henk Versteeg)

Zilver voor Weirijders bij het Clubkampioenschap NFF District Zuid

Op zondag 4 november stond de zesde wedstrijd van de districtswedstrijden van de NFF regio Zuid gepland. Vandaag werden er drie prijzen uitgereikt! Een van de Eigenklasse, waar voor de dagprijs gestreden werd, de afsluiting van de tweede seizoenshelft Superklasse van 2018 en het Clubkampioenschap.

TIEL - 39 Weirijders reisden af naar Berlicum, om van start te gaan op deze afsluitende wedstrijd. Het was een mooie en zonnige dag. Onze sportvrienden van de Whoopers hadden het goed geregeld, hierdoor verliep de dag gesmeerd. Maar liefst 19 rijders drongen door tot de finale, voor 7 van hen was er een podiumplaats. 4 Weirijders werden kampioen in hun klasse en mochten dan ook de grootste beker mee naar huis nemen!

Finaleplaatse waren er voor:

Jongens & Meisjes 4-5 jaar:        Ruben Lodder (3e)

Jongens & Meisjes 6 jaar:         Finn Fleuren (1e), Just Briene (3e) en Naud van Meenen (5e)

Jongens & Meisjes 7 jaar:         Milan Schreven (8e)

Jongens & Meisjes 8 jaar:         Milan Lodder (1e) en Noud Briene (7e)

Jongens & Meisjes 9 jaar:         Stephan Bos (6e)

Jongens & Meisjes 10 jaar:         Thijs Wiersma(1e), Finn Linkerhof (6e) en Fedde den Daas (8e),

Jongens & Meisjes 11 jaar:         Merijn van Lith (2e), Tieme Beelen (4e), Thijmen Langereis (7e) en

Mika Doeleman (8e)

Jongens & Meisjes 12 jaar:         Siebe den Daas (6e)

Jongens & Meisjes 13/15 jaar: Karlo van Wijk (1e)

Jongens & Meisjes 16+:                Sven van Baal (8e)

Mannen 31 +:                                 Aldwin Linkerhof (4e)

Fietscross is niet alleen een individuele sport. Als club presteert de Weirijders ook goed op o.a. Nederlands Club Kampioenschap, Club Kampioenschap KNWU Regio Zuid (waar de Weirijders nog een 4e plaats behaalden in 2018) en het Club Kampioenschap NFF regio Zuid.

In 2017 wisten de Weirijders voor het 3e jaar op rij de clubbeker mee naar Tiel te nemen. Hierdoor moest er een nieuwe beker besteld worden.

De Whoopers uit Berlicum hadden 2 punten voorsprong op de Weirjders. Het was dan ook een spannende strijd. Want wie werd Club Kampioen NFF regio Zuid van 2018? Met een verschil van 3 punten wisten de Whoopers de nieuwe beker in ontvangst te nemen. Namens de Weirijders willen we dan ook de Whoopers van harte feliciteren met deze overwinning! Het zilver was voor de Weirijders!

Voor de meeste rijders is het nu tijd om het wat rustiger aan te gaan doen en in de “winterstand” te gaan.

Het Nederlands Kampioenschap NFF zal in 2019 verreden worden in Berlicum (in het Pinksterweekend). De rest van de wedstrijdkalender wordt in de federatievergadering, later deze maand vast gesteld.

Meer berichten