Foto:

Sinterklaas viert feest bij Van der Valk met cadeautjes van Intertoys

Sinterklaas wordt in Tiel altijd uitbundig gevierd. Maar Sint heeft dit jaar wel een probleem want kan hij zijn stoomboot op zaterdag 24 november door de lage waterstand dit jaar wel afmeren in Tiel? Om hierachter te komen gaan wij in gesprek met de vrijwilligers van de Stichting SinT, de FlipPas en de medewerker Marketing & Communicatie van Van der Valk.

Door Jan Woldberg

Tiel - Marloes Lemmers, vrijwilliger bij Stichting SinT is resoluut: "We gaan hoe dan ook Sinterklaas aan wal brengen; er staan twee weken lang allerlei activiteiten op het programma. De Sint en zijn pieten trakteren de kinderen op een ouderwets gezellig programma, met de zingende Opapiet in de hoofdrol. Opapiet droomt over zijn jeugd en over een mooi feest. Komt zijn droom wel uit?

Maître Pierre

Speciaal voor dit feest reist Maître Pierre af naar Tiel. Pierre kan niet alleen goochelen maar is ook clown en verzorgt een complete kindershow. Ook de danspieten van Di-Vice zijn van de partij en Kees van der Meer praat de show aan elkaar.

De drijvende krachten achter de Stichting SinT zijn voorzitter Albert van der Linden en Marloes Lemmers, die met een werkgroep van 6 leden en 30 vrijwilligers alle Sinterklaasactiviteiten in Tiel organiseert. Albert komt uit een Sinterklaasdynastie.

Hoewel de kleine Albert als de dood was voor Piet heeft hij er wel een fascinatie voor ontwikkeld. Zijn vader was Sint, en vanaf zijn zestiende trad Albert in zijn voetsporen. Albert is creatief en al snel maakte hij de pakken zelf.

Kleermaker van Sint

Op dit moment is hij de kleermaker van de Sint. Dit doet hij sinds 1977 in Tiel. Zijn creaties werden ook opgemerkt bij de televisie en waren te bewonderen in diverse Sinterklaasproducties. Albert heeft nog heel veel pakken in de kast hangen en verkoopt er soms een, met pijn in zijn hart, op Marktplaats.

Jannet Kooren van de FlipPas: "Als ondernemers van de FlipPas omarmen wij de samenwerking met Stichting SinT en Van der Valk Hotel Tiel. Dit is een boost voor onze ondernemers en mooi dat Intertoys voor elk kind een cadeautje beschikbaar stelt."

Zaterdag 1 december is het kinderfeest bij Van der Valk Hotel Tiel. Het programma start om 14.00 uur. Inloop vanaf 13.45 uur. Er zijn maximaal 450 kaarten beschikbaar. Wie erbij wil zijn kan vanaf 17 november zijn gratis kaartje afhalen bij Intertoys, Voorstraat 8 in Tiel (maximaal 6 kaartjes per gezin en maximaal 1 volwassene per 2 kinderen).

Meer berichten