Team The Readshop uit Kerkdriel wint DigiTaalStrijd

Team The Readshop heeft de Grote DigiTaalStrijd 2018 gewonnen. Het team uit Kerkdriel, bestaande uit W. Kollenburg, Kees Vernooij en Pauline Kollenburg, haalde zowel op het onderdeel dictee, als in de digitale battle, de hoogste score.

Tiel - De Grote DigiTaalstrijd is een ludieke battle, waarmee Bibliotheek Rivierenland en Businessclub Betuwe in Zaken samen aandacht willen vestigen op het thema laaggeletterdheid. Met zes enerverende evenementen op één avond en een spraakmakende aanloop, waarin schrijver Abdelkader Benali menig deelnemer wist te motiveren zich op te geven, was de Grote DigiTaalStrijd opnieuw een succes te noemen.

Lokale winnaars

De Grote DigiTaalStrijd vond dit jaar plaats op zes locaties. Elke deelregio had zijn eigen winnaar. Naast The Readshop in de Bommelerwaard, waren dat in Culemborg de Ex-fractievoorzitters van linxe snit; in het Land van Maas en Waal SPOM Maas en Waal; in Neder-Betuwe Quiz 't Al!; in Tiel Taal is zeg maar echt mijn ding; en in West Betuwe Driekes 3 Stars.

Regionaal gezien was er een gedeelde tweede plaats voor Team Taal is zeg maar echt mijn ding uit Tiel en de winnaars van vorig jaar, Team Ik ken überhaupt maar een woord Duits. De derde regioplaats was voor Driekes 3 Stars uit West Betuwe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden