Pieter Aafjes en het Volendams operakoor verzorgden een mooi kerstconcert.
Pieter Aafjes en het Volendams operakoor verzorgden een mooi kerstconcert. (Foto: Theo van Dam)

Magistraal Kerstconcert van Pieter Aafjes en Volendams Operakoor

Zaterdag 22 december een uitverkocht huis voor Pieter Aafjes. Klokslag 20.00 uur heette de presentator van de avond Jurriën van der Veer 700 man publiek welkom in Sporthal Parijsch.

CULEMBORG - Speciaal welkom voor de burgemeester en de hoofdsponsors van dit 28e groots opgezette kerstconcert als afsluiting voor de festiviteiten van Culemborg 700. De zaal zag er fantastisch uit en stond geheel in teken van de kerst, heel veel vrijwilligers binnen Pieter Aafjes hadden hier hun steentje aan bijgedragen. Natuurlijk werd geheel weer uitgelicht door SLR terwijl Dokman Video producties alles nog extra in beeld bracht. Voor dit speciale kerstconcert was het bekende en beroemde Volendams Operakoor uitgenodigd. Ze traden op in volledige klederdracht en lieten, o.l.v. hun gedreven dirigent Peter Schlamilch, deze avond horen dat zingen in hun bloed zit. Daarnaast de fantastische sopraan Martina Prins, die met gemak de grote zaal zonder versterking de mooiste aria’s zong. Koor en sopraan werden begeleidt aan de vleugel door pianist Hans van Beelen.

Het geheel werd omlijst door de muziek van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes o.l.v. Arjan Gaasbeek, die in de uit te voeren werken weer het uiterste uit zijn orkest wist te halen en tot grote hoogte bracht met muzikaal vuurwerk in o.a. Praise Jerusalem, Barbier de Sevilla en Dance Baganale. Het publiek kon genieten van een avond vol operamuziek voor de pauze. Zoals het prachtige Vilja lied en het Pelgrimskoor door sopraan en koor, het Zigeuner en Slavenkoor door koor en orkest. Veel indruk maakte het Ave Maria. Het concert voor de pauze werd magistraal afgesloten door koor en orkest met de Triomfmars uit Aida. Na de pauze werd zowel door koor als orkest de kerstsfeer in de zaal gebracht met o.a. The first Nowell, Cantique de Noël en het Stille Nacht mocht deze avond niet ontbreken.

Alle werken met koor en orkest stond onder wisselende leiding van de twee dirigenten, dat natuurlijk uiterste concentratie vroeg voor de leden van orkest en het koor, vooral omdat alleen zaterdagmiddag deze gezamenlijke werken werden gerepeteerd en iedere dirigent een eigen interpretatie heeft. Het was ook een compliment waard voor de orkest en koorleden, want het was deze avond een geweldige samenwerking. O.l.v. Arjan Gaasbeek werd het concert afgesloten door alle medewerkers met de bekende I am dreaming of a white Christmas. Een daverende staande ovatie waren de beloning voor koor, orkest en dirigenten. Daarna was het slotwoord voor de voorzitter van Pieter Aafjes Rob van Tuil, die iedereen bedankte voor de inzet van dit concert en natuurlijk waren er bloemen voor de presentator, soliste, pianist en de twee dirigenten.

Tot slot werd het Ere zij God ingezet, dat door iedereen uit volle borst werd meegezongen, waar mee een einde kwam aan een schitterend en magistraal kerstconcert, waar na afloop nog lang over werd nagepraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden