Cees van Cuijlenburg
Cees van Cuijlenburg

Kerst Passion Eck en Wiel uiting van samenhang

Met de Kerst Passion was Eck en Wiel zaterdag opnieuw omgetoverd tot Bethlehem. De tweede editie vormde niet alleen een stijlvolle plechtigheid, maar gaf vooral uiting aan het gevoel van samenhang bij de bevolking. Door een initiatief van het PJ Showorkest en DOS Sportief kreeg het gebeuren extra draagkracht.

ECK EN WIEL - De Kerst Passion bestond uit een wandeling langs verschillende locaties, waarbij Dirk Hasselaar als de herder het bekende Bijbelse verhaal vertolkte. De ’’reis’’ startte op het schoolplein van de OBS De Bloesem en eindigde op het plein van de Sint Annakerk. De kinderen kregen een centrale plaats in de stoet en droegen brandende lampionnen mee. Dat gaf een feeëriek beeld.

Het begin was indrukwekkend met prachtige muziek van het showorkest en zang van sopraan Janine Waardenburg. Zij imponeerde op meerdere plaatsen.

Verder werd de reis opgeluisterd door kinderen van de Kinderkerk van Eck en Wiel, het shantykoor De Driemasters uit Driebergen en zorgden Peter en Irisz van Dijk voor een muzikale bijdrage. Kinderen van De Bloesem vertolkten twee speciaal ingestudeerde liedjes.

Op weg naar de Sint Annakerk passeerde iedereen Jozef en Maria. Met hun trouwe ezel legden zij ook het complete traject af van de Kerst Passion. In de kerk werden de belangstellenden begroet door de vrolijke klanken van het orgel, bespeeld door Marja van Amerongen. Er was gelijktijdig zang en muziek op klarinet. Een passende aankleding vervolmaakte het geheel. Het organiserende duo Aron van Doorn en Peter van Dijk had ook beloofd dat koek en zopie niet zouden ontbreken. Welnu, die traditie bleef keurig gehandhaafd.

Meer berichten