Op de foto met marifoon jubilaris Rieks Hoogenkamp en topviolist Hannah met Agnes onthulden het muurgedicht.
Op de foto met marifoon jubilaris Rieks Hoogenkamp en topviolist Hannah met Agnes onthulden het muurgedicht. (Foto: Theo van Dam)

Muurgedicht onthult bij 5-jarig bestaan

De Roos van Culemborg gaat haar vijfde levensjaar in en daarom was het weer fijn dat de initiatiefnemer Rieks Hoogenkamp als eerste spreker de aanwezigen welkom kon heten bij het onthullen van het eerste muurgedicht aan de Varkensmarkt.

CULEMBORG - Dit keer was gekozen voor een gedicht over een roos, waarmee het 5-jarig bestaan werd bevestigd. De musicus die aansluitend het concert gaf was niemand minder dan de Engele: Hannah Laurens, woonachtig dus in Engeland maar met een pied a terre in Culemborg en met wortels in deze stad en streek. Ze won verschillende prijzen waaronder een tweede prijs in het Prinses Christina Concours. Het programma was opmerkelijk. Zo speelden in de beroemde canon van Pachelbel haar elfjarig (!) nichtje Judith Kloosterman en haar zuster Agnes (beiden viool) mee. Ook andere muzikale verrassingen stoden op het programma. De familie Laurens telt vele musici.

Het was dan ook een feestelijke start voor De Roos van Culemborg met deze internationale topvioliste en familie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden