OBS Regenboog: Op Youtube eigen kinderrechtenfilm

Basisschool De Regenboog uit Tiel doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF). Voor dit landelijke filmproject bedenken en maken kinderen uit de bovenbouw zelf een film over kinderrechten. Alle films gaan in première op het populaire YouTube kanaal van het project. De films met de meeste views winnen een plek in de grote KRFF-finale, eind juni.

Tiel - Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) is het grootste filmeducatieproject voor Nederlandse basisscholen. Leerlingen uit bovenbouwgroepen zetten hun ideeën over kinderrechten om naar een korte speelfilm, die in première gaat op YouTube.

Iedere donderdag is er een nieuwe kinderrechtenfilm te bewonderen op het KRFF-kanaal. Groep 8 van obs De Regenboog uit Tiel koos voor het kinderrecht Recht op informatie. Hun film Informerika gaat over een hacker die erachter komt dat in het land Informerika het volk dom gehouden wordt en niet weet hoe de wereld daarbuiten eruit ziet door toedoen van de regering. Samen met een select gezelschap proberen ze het volk het recht op informatie te geven. “Het is echt super vet geworden”, aldus de hacker in de film Sam.

Hun kinderrechtenfilm beleefde op donderdag 3 januari haar première op YouTube.

Meer berichten