Met de opschoonactie van zaterdag 5 januari geeft de scoutingvereniging actief gehoor aan de oproep van stichting Tiel Tip Top om actief deel te nemen aan Vuurwerkvegen.
Met de opschoonactie van zaterdag 5 januari geeft de scoutingvereniging actief gehoor aan de oproep van stichting Tiel Tip Top om actief deel te nemen aan Vuurwerkvegen. (Foto: Tiel Tip Top)

Phoenix 30 volle zakken vuurwerk- en zwerfafval

Scouting Phoenix Tiel ging het jaar goed van start en haalde met dertig jeugdleden en begeleiders maar liefst dertig volle zakken vuurwerk- en zwerfafval uit wijk 'De Hennepe'. Een goede scout laat de wereld immers beter achter dan dat hij haar gevonden heeft.

Tiel - Helaas begrijpen veel Tielenaren het volgende principe nog niet altijd even goed: "Als je rommel maakt, dan moet je het óók opruimen". Mensen die afval van een ander opruimen worden vaak voor gek verklaard en de jeugdige scouts werden afgelopen weekend zelfs aangezien voor raddraaiers die moesten werken voor "Bureau Halt".

Met de opschoonactie van zaterdag 5 januari geeft de scoutingvereniging actief gehoor aan de oproep van stichting Tiel Tip Top om actief deel te nemen aan Vuurwerkvegen. Vuurwerkafval is gevaarlijk, erg schadelijk voor het milieu en natuurlijk op zichzelf al geen gezicht...

De scouts hebben met veel plezier bijgedragen aan een schonere wijk en om het ondankbare werk in het zonlicht te zetten maakten de vrijwilligers van 'Tiel Tip Top' een aftermovie die terug te kijken is op de website www.TielTipTop.nl.

Meer berichten