KCB en gemeente pleiten voor meer samenwerking

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari van de gemeente en Kring Culemborgse Bedrijven (KCB) pleitten zowel burgemeester Gerdo van Grootheest als KCB-voorzitter Rosita Setz voor meer samenwerking in de stad.

Culemborg - Burgemeester Gerdo van Grootheest noemde Het Pieterplaatsje het symbool voor de Culemborgse aanpak, waarin je zelf je eigen toekomst mee bepaalt door niet weg te kijken voor problemen, de handen ineen te slaan, te kiezen en aan te pakken.

Rosita Setz, voorzitter van de KCB, deed een oproep: "Laten we met z'n allen Culemborg omarmen en dan niet slechts mopperen en consumeren, maar vooral uitdragen. Zien wat er is: welke kwaliteiten onze stad heeft en welke kansen er liggen. En dat duidelijk zichtbaar maken en door ontwikkelen?"

Vervolgens werden wethouders en een ondernemer naar voren geroepen, om elk hun visie en de kansen voor samenwerking te benoemen. Wethouder Simon Buwalda en Annerieke van der Vegt (ElkWelzijn) benoemden de kansen voor sociaal ondernemerschap.

Wethouder Monica Wichgers en Fleur de Best (De Nieuwe Winkelstaat) bespraken de kansen voor de binnenstad van Culemborg, waarbij samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente cruciaal is.

Meer berichten