Tussen groep-chef Jan van Zee en burgemeester Harry Keereweer de gediplomeerden en jubilarissen. Rechts van de burgemeester Arnold van Doesburg en Erik van Zoelen.
Tussen groep-chef Jan van Zee en burgemeester Harry Keereweer de gediplomeerden en jubilarissen. Rechts van de burgemeester Arnold van Doesburg en Erik van Zoelen. (Foto: )

Burgemeester bij brandweerkorps

Zaterdag hadden de brandweerlieden van de groep Geldermalsen de jaarlijkse feestavond. Zo'n avond kan alleen, als andere korpsen in de regio de dienst waarnemen. Op een dergelijke avond wordt dan veelal stil gestaan bij de behaalde diploma's, jubilarissen worden gehuldigd en van hen die met pensioen gaan wordt afscheid genomen. Zaterdag mocht burgemeester Harry Keereweer namens Zijne Majesteit de Koning, Arnold van Doesburg en Erik van Zoelen benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door Cees Hoogteyling

Geldermalsen - Voor deze jaarlijkse avond waren ook de partners uitgenodigd. Voor burgemeester Harry Keereweer was dit de eerste avond bij een van de zes posten die de nieuwe gemeente West Betuwe nu heeft. Hij voelde zich als een vis in het water en maakte niet de indruk dat hij pas veertien dagen waarnemend is.

Bij de zes korpsen zijn 116 vrijwilligers waaronder drie dames. In de toespraak zegt Keereweer: "Geldermalsen zal als grootste kazerne een prominente rol blijven spelen. Waardoor er uit de andere posten veelvuldig een beroep op jullie zal worden gedaan. Met de zes uitrukposten over ons grote landelijke gebied hebben we een professionele brandweerorganisatie. Voor een groot deel zijn jullie dat, de professionele vrijwilligers."

Verder zegt hij grote waardering te hebben voor de inzet, het paraat zijn en de passie. Daarbij is vrijwilliger bij de brandweer voor hem niet iets van 9 tot 5 maar 24 uur per dag en dat 7 dagen in de week. Bij nacht en ontij.

Hij onderstreept nog eens het leed waarmee brandweer mensen te maken krijgen, bij brand en ongelukken. Voor Keereweer is dan niet alleen de steun die brandweermensen bij elkaar hebben belangrijk, onmiskenbaar is de steun van het thuisfront. Burgemeester gaf tevens aan van welke zaken, hij bij het uitrukken wel op de hoogte wil blijven en welke niet.

Diploma's en jubilea

Burgemeester Keereweer reikte de diploma's en bloemen uit, de partners werden bij de huldigingen betrokken. Diploma's waren voor: Aris de Bruin, Laurens van Oossanen en Huibert de Jongh. Jubilarissen: John van Doesburg 12.5 jaar in dienst. Brandweerlieden Wilfred van Driel, John Koenen, Maarten Rutte en Jan Goutsmits zijn 20 jaar in dienst. Gerard van Tetteroo is zelfs 25 jaar in dienst. Afscheid na ruim 7 jaar werd genomen van Willem Heikoop.

Arnold van Doesburg en Erik van Zoelen, respectievelijk 20 en 27 jaar trouwe dienst. Beiden een grote staat van dienst en hebben alle brandweeronderscheidingen in de loop der jaren al ontvangen. Nu de grote waardering van de koning. Hen werd de versierselen die behoren bij de koninklijke onderscheiding opgespeld.

Bingo

Het werd een feestelijke avond waar onder het genot van een drankje en hapje een spelletje bingo werd terug geblikt op het afgelopen jaar.

Meer berichten