Foto:

Kunst kapel

Vanaf begin januari is er in de kapel van Het Weeshuis een nieuwe expositie te zien met werken van Els Steendam. Tot en met februari sieren een aantal sumi-e schilderijen de eeuwenoude historische ruimte. Bij sumi-e wordt met zo min mogelijk penseelstreken zoveel mogelijk verbeeld om zo de essentie van het onderwerp uit te drukken.

CULEMBORG - Initiatiefnemer van de expositie, Henriett Somlai, vond deze tentoonstelling goed passen bij de start van het nieuwe jaar. "De sumi-e techniek is verbonden aan zenboeddhisme en taoïsme. In de wintermaanden wat vaker stilstaan en naar binnen keren is goed voor de mens. Kunst kan daarbij een handje helpen. Ik hoop dat veel mensen een moment voor zichzelf vinden om de prachtige werken van Els Steendam te ontdekken." Het hele jaar door valt er veel moois te beleven in de kapel. Ook zijn er dit jaar weer plannen voor kleine concerten.

De expositie is tot eind februari te zien in de kapel van Het Weeshuis in Culemborg aan de Herenstraat 29. Entree is gratis. Een bezoek aan de kapel is makkelijk te combineren met een lunch of borrel in het Weescafé of met een rondgang in het Elisabeth Weeshuis Museum.

Meer berichten