Kinderen leren een instrument bespelen
Kinderen leren een instrument bespelen

Kunst en Vriendschap start met Blokfluitcursus voor kinderen

Het is algemeen bekend dat muziekonderwijs ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van de kinderen. “Vanuit de samenwerking met de basisscholen in Maurik weten wij dat het aanbod van muziekonderwijs summier is. Maar wij hebben ook ervaren hoe enthousiast kinderen worden als ze muzieklessen krijgen”, aldus Ron van Ewijk voorzitter van Kunst en Vriendschap.

Maurik - Het huidige muziekonderwijs van Kunst en Vriendschap is gericht op kinderen vanaf 8 jaar. Hierbij krijgen de kinderen wekelijks individuele les op een blaas- of slagwerkinstrument en is er wekelijks een orkestje waar ze het samenspel oefenen.

Kunst en Vriendschap gaat het aanbod van muziekonderwijs uitbreiden met de blokfluitcursus voor beginners voor kinderen vanaf 6 jaar. De lessen worden gegeven door muziekdocent Jooske van Andel. De blokfluit wordt in bruikleen gegeven door de vereniging.
In 8 lessen van 45 minuten leren de kinderen ritmes, noten lezen en natuurlijk blokfluit spelen.
De lessen worden afgesloten met een eindconcert.
Na deze cursus kunnen de kinderen kennis maken met de diverse blaas- en slagwerkinstrumenten en de mogelijkheden van vervolg muziekonderwijs.

Wanneer: wekelijks vanaf dinsdag 12 februari as. van 15.30 tot 16.15 uur
Waar: in de Brede School in Maurik
Kosten: € 32,- per kind (dit is inclusief de huur van de blokfluit).

Kijk voor meer informatie op www.kunstenvriendschap.nl of meld je gelijk aan via info@kunstenvriendschap.nl dan nemen wij contact op.

Meer berichten