Jennifer van den Eshof neemt een doorloopbal
Jennifer van den Eshof neemt een doorloopbal (Foto: Kees van Koeveringe/Tiel'72)

Tiel'72 wint eerste wedstrijd van het jaar

Het vlaggenschip van Tiel’72 pakte afgelopen zaterdag twee lekkere punten na winst op HKC uit Utrecht: 22-16. Hier moest hard voor geknokt worden.

Tiel - Na het eerste fluitsignaal werd de score al snel geopend door Tiel’72 met afstandsschot van Jennifer van den Eshof. Daar had HKC al snel een antwoord op en zo stond het al vroeg in de wedstrijd 1-2 in het voordeel van HKC. Dit werd rechtgetrokken door een doelpunt van Silvia de Haas, met daaropvolgend een score van Van den Eshof. Tiel’72 kreeg zo af en toe een doelpunt tegen, maar 10 minuten voor de rust had de thuisploeg de smaak helemaal te pakken.

Tiel liet mooi rustig aanvalsspel zien en rondde het goed af. Zo scoorden Mariska Kocken, Stanly Kool, Damian Vos, Sierd Hettema en De Haas allemaal achter elkaar, waardoor de stand op 11-5 kwam te staan. Hierop volgde nog een mooie ‘wollie’ van Hettema. Schotjes van Vos en Ron Quint zetten de score bij rust op een mooie 14-8 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust kwam er al snel een kantelpunt. HKC wist de korf weer te vinden en Tiel wist hier niet mee om te gaan. Vooral de heer van Hettema had ineens de smaak te pakken. Vanaf de zijlijn scoorde hij zo het ene na het andere doelpunt, waardoor de score al snel op 15-15 kwam te staan. Dit was het moment dat Pascal van der Lans erin werd gebracht voor Vos, om de vang meer af te wisselen met Hettema.

Tiel’72 kwam nog even op een 15-16 achterstand, maar kreeg al snel door dat HKC er alleen maar op gefocust was over de heren te spelen en zoveel mogelijk naar binnen wilde pompen. Tiel heeft uiteindelijk een manier gevonden dit moeilijk te maken voor HKC. Ze vertraagden het spel van de ploeg uit Utrecht en iedereen was op de acties naar binnen voorbereid, waardoor ze niet meer tot scoren kwamen. Dit gaf Tiel moed en ze wisten de korf weer te vinden. De Haas hervatte de score weer met een mooi schot waardoor Tiel weer op gelijke hoogte kwam.

Vanaf dit moment bleef Tiel scoren. Zo scoorden Kalijn Boneschansker, Van der Lans en Kool. Van den Eshof noteerde de eindstand op het scorebord met nog eens twee treffers: 22-16.

Doelpuntenmakers:

Silvia de Haas 5, Jennifer van den Eshof 5, Stanly Kool 3, Damian Vos 2, Sierd Hettema 2, Ron Quint 2, Pascal van der Lans, Kalijn Boneschansker en Mariska Kocken.

Meer berichten