Nieuw onderzoek Anders Wonen

Anders Wonen komt toch niet aan de Papesteeg. Uit nader onderzoek bleek dat op deze locatie de bestemming niet kon worden aangepast naar functie 'wonen' zonder dat dat consequenties heeft voor de omliggende bedrijven. Dat geldt ook voor de andere geselecteerde locatie aan de Papesteeg. De gemeente onderzoekt nu of andere locaties geschikt zijn.

Tiel - Nu blijkt dat de locaties Papesteeg niet geschikt zijn, komt er een onderzoek naar de andere drie locaties. Het gaat om een stuk grond op de hoek Schaarsdijkweg/Lingeweg, Groenestraat (ten westen van het Vuadabos) en het terrein van Thedingsweert. Zodra er meer duidelijk is over de haalbaarheid, gaan we in gesprek met de omwonenden.

In de gemeente Tiel wonen mensen die niet in een woonwijk kunnen wonen. Dat komt door hun psychische aandoening. Daarom zoekt de gemeente een geschikte plek voor deze inwoners.

Een plek waar vier tot zes woonunits kunnen staan. In iedere woonunit woont één persoon. De bewoners krijgen begeleiding, maar krijgen ook ruimte om zichzelf te zijn. In veel gemeenten in Nederland zijn al vormen van Anders Wonen. De ervaring is dat de bewoners daar rustig wonen en leven.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden