Leerlingen luisteren aandachtig tijdens workshop van beroepscollege Horeca, bakkerij & recreatie
Leerlingen luisteren aandachtig tijdens workshop van beroepscollege Horeca, bakkerij & recreatie (Foto: RSG Lingecollege)

RSG Lingecollege ontvangt ruim 650 leerlingen tijdens Open Huis

In totaal ruim 650 leerlingen en hun ouders trotseerden de sneeuw om gisteravond het Open Huis van het Lingecollege te bezoeken. De Heiligestraat (havo/vwo) ontving 340 leerlingen en de locatie Teisterbantlaan (mavo/beroepscollege) kreeg zo’n 317 leerlingen over de vloer. De Praktijkschool aan de Rozenstraat ontving ruim 20 leerlingen, ongeveer net zoveel als het jaar ervoor.

Tiel - Het Lingecollege biedt een Open Huis met een zeer interactief karakter, waarbij huidige leerlingen een grote rol spelen. Onder andere door in de rol van ‘Gids’ een rondleiding te geven aan ouders en leerlingen. Naast presentaties van de ‘gewone vakken’, was het mogelijk om deel te nemen aan de talentklassen van het Lingecollege: Sport, Theaterklas, Technasium en Cambridge English.

Op de Teisterbantlaan was het voor bezoekers mogelijk om te genieten van een hapje en drankje van de opleiding Horeca, bakkerij & recreatie. Daarnaast een bioscoopzaal waar bezoekers een virtuele rondleiding kregen van de nieuwe mavo. ‘We bieden als het ware een ‘beleving’ tijdens het Open Huis, waarbij leerlingen letterlijk kunnen kijken, voelen, doen en proeven. Dit past bij onze doelgroep. Er ontstaat zo een levendige, leerzame maar ook gezellige avond met ruimte voor persoonlijke aandacht voor leerling en ouders, passend bij onze school’, aldus Robert van Galen, afdelingsleider mavo/beroepscollege van het RSG Lingecollege.

Op 13 en 20 februari staan de DOE middagen gepland. Leerlingen van de basisscholen krijgen dan de kans om daadwerkelijk lessen te volgen, zodat ze écht ervaren hoe dit er straks aan toe gaat. ‘De DOE middagen zijn als het ware een verdiepingsslag ten opzichte van het Open Huis’, aldus dhr. Van Galen.

Meer informatie over het RSG Lingecollege, neem contact op met dhr. Robert van Galen, via GLN@rsglingecollege.nl of Mevr. Joyce Corsten, via CRS@rsglingecollege.nl

Meer berichten