Flipje uit Tiel gaat het theater in

Wie kent hem niet: het frambozen- en bessenmannetje uit Tiel met z’n koksmuts op! Maar dat die stoere Flip ook over superkrachten kan beschikken, was nog niet algemeen bekend. Met ‘De Nacht van Flipje’ brengt Agnietenhof ter ere van haar 50-jarig jubileum, een familievoorstelling op het toneel. Een bizar spektakel vol aanstekelijke liedjes, een groot ensemble, en een hilarisch en ontroerend verhaal.

Tiel - Het 50-jarig jubileum van de Agnietenhof in theaterseizoen 2019/2020 was de aanleiding voor het idee van deze productie. Ruud van Zuilen, directeur Cultuurbedrijf Tiel, vertelt: “Ons doel is om tijdens het jubileumseizoen nog meer de verbinding met de stad en regio aan te gaan, waaruit het idee van deze familiemusical ontstond. Van deze voorstelling, die wordt gedragen door professionele acteurs, maken amateurs uit de regio een belangrijk onderdeel uit, waarbij we kwaliteit, participatie en educatie op een unieke manier samenbrengen. Actuele thema’s als vergroening en gezond leven spelen een prominente rol, maar bovenal brengen we een spectaculaire familievoorstelling, met een grote link naar de stad Tiel en de Betuwe.”

De vader van Gijs maakt bessensap. Maar dat raakt hij aan de straatstenen niet meer kwijt. Het ziet er naar uit dat hij binnenkort zijn zaak moet opdoeken. Gijs zelf wordt getreiterd door de jongens op school. Zijn vader is immers een loser! Maar dan hebben ze toch even geen rekening gehouden met een geheimzinnige scheikundige uit vroeger tijd die een bijzondere combinatie weet te maken tussen elektrische straling en bessensap... en als je dat drinkt dan verschijnt hij: de enige echte Flipster! Daarmee staat de wereld helemaal op z’n kop. En wat dat dan weer allemaal betekent, is te zien in deze bijzondere musical voor jong en oud.

‘De Nacht van Flipje’ wordt geschreven door Dick van den Heuvel (winnaar Musical Award 2018 voor ‘Was getekend, Annie MG Schmidt’) met muziek van Jeroen Sleyfer (o.a. muzikaal leider ‘The Addams Family’). De cast van professionele acteurs en lokaal talent wordt na audities vastgesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden