Onlangs was er een ontmoeting van het bestuur met de huurders. De gezellige bijeenkomst stond in het teken van de oplevering van de woningen.
Onlangs was er een ontmoeting van het bestuur met de huurders. De gezellige bijeenkomst stond in het teken van de oplevering van de woningen. (Foto: CBB)

Huren voor goed doel: blinden en slechtzienden

In opdracht van de Stichting Vrienden van de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) zijn er 26 woningen in buurt 7 van de wijk Passewaaij gebouwd. De huuropbrengst is bestemd voor de productie van passende leesvormen voor blinden en slechtzienden. Onlangs was er een ontmoeting van het bestuur met de huurders.

Tiel - De gezellige bijeenkomst stond in het teken van de oplevering van de woningen. Het eerste deel is eind januari en begin februari opgeleverd. Het tweede deel zal in april opgeleverd worden.

Tijdens de bijeenkomst vertelde de voorzitter van de stichting, de heer A. Noordergraaf, wat deze huizen zo uniek maakt. De stichting biedt financiële ondersteuning aan de CBB. De opbrengst van de huur wordt dan ook ingezet voor het produceren van lectuur in braille, grootletter, digitaal en in gesproken vorm. Indirect helpen de huurders dus om mensen met een leesbeperking toegang te geven tot lectuur.
Daarna vertelde de directeur, de heer G.J. Cornet over het werk van de CBB. Daarbij liet hij een aantal voorbeelden van braille gecombineerd met normaal drukwerk zien, zoals een zelfstudieboek voor de Koninklijke Visio en een fotokalender voor Costa Rica.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden